Tepsis Raffaello-szelet, az imádnivaló süti

10 jan. 2015 Némethné Zsuzsa

Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kisérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.

raffaelloHozzávalók a tésztához: 6 db tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg liszt, 0.5 csomag Dr. Oetker sütőpor.

Hozzávalók a krémhez: 6 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 1 ek vanília aroma, 10 dkg cukor, 1 ek étkezési keményítő, 20 dkg Rama

Elkészítése

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 180 fokon hőlégkeverékesben sütjük kb. 10 percig. A krémhez a pudingport, a tojások sárgáját, az aromát hozzáaadjuk, kikeverjük egy 1 dl tejjel, 1 ek étkezési keményítővel és a 10 dkg kristálycukorral. Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Még melegen apránként simára keverjük benne a puha vajat egy kisebb habverővel. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.

A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük megint a habverővel, és szépen a tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Kockára vágjuk és úgy tálaljuk.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek