Tavaszi sláger: medvehagyma-krém
Tavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Felhasználása igen változatos!
Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle például medvehagyma-krémet, ami majdnem pesto, mondjuk inkább franciásan pistou.
Hozzávalók kb. 10 adaghoz (1adag 20g)
50 g napraforgó mag, 50 g extra szűz olívaolaj, ½ csapott mk só, tört színes bors, 100 g medvehagyma szárastól, 20 g aszalt paradicsom
Elkészítése
A medvehagymát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le.
A napraforgómagot aprítsuk le egy mixerben.
Tegyük az össze hozzávalót a paradicsom kivételével az aprítóba, és pürésítsük le.
Az aszalt paradicsomot vágjuk apró darabokra, és keverjük a krémbe.
Ha hosszan tartóan szeretnénk eltenni, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, és öntsük fel a tetejét olajjal.
Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.
Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.
Forrás: ritakonyhaja.hu