Rukkoljunk elő valami újjal - Csónakban a sült tojás -
A tojás manapság mindenhez illik. Hol feltétként bukkan fel a pizzán, hol hamburgerben találkozunk vele hol pedig köretként adják levesek mellé. Tegyük mi is különös élménnyé a tojássütést!
Az alábbi recept nem csupán ötletes, de szupergazdaságos. Határozottan szórakoztató csavar a tojást szalonnával és rösztivel keverni. Plusz nagyszerű módja annak, hogyan használjuk fel a maradék krumplit. Arról nem is beszélve, hogy módfelett egyszerű és ízletes recept.
Póbáljuk ki, ültessük csónakba a tojást! Kedvenc reggelink vagy vacsoránk lesz!
Előkészítés : 5 perc
Sütés : 25 perc
Hozzávalók 1 személyre
2 nagy sült krumpli
1 evőkanál vaj
2 tojás
2 szelet szalonna, aprítva, pirítva
2 evőkanál aprított cheddar vagy gouda sajt
1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágott
só és frissen őröl fekete bors
Elkészítés
Fektessük az első sült burgonyát az oldalára és egy késsel óvatosan vágjuk le a felső harmadát. Egy kanállal tegyük üregessé a belsejét, hogy így tálként használhassuk fel. Ismételjük meg a másik krumplival ugyanezt. Tegyünk mindkét "tálba" fél evőkanál vajat. Ezután óvatosan törjünk bele 1-1 tojást. Szórjuk meg a tetejét baconnel, sajttal, petrezselyemmel majd sózzük, borsozzuk.
220 fokon süssük kb 15-20 percig vagy amíg a tojásfehérje jó nem lesz. Azonnal tálaljuk.
Forrás:countryliving