Rukkoljunk elő valami újjal - Csónakban a sült tojás -

15 jún. 2015 Tartalomszerkesztő

 A tojás manapság mindenhez illik. Hol feltétként bukkan fel a pizzán, hol hamburgerben találkozunk vele hol pedig köretként adják levesek mellé. Tegyük mi is különös élménnyé a tojássütést!

baked-egg-potatoes2Az alábbi recept nem csupán ötletes, de  szupergazdaságos. Határozottan szórakoztató csavar a tojást szalonnával és rösztivel keverni. Plusz nagyszerű módja annak, hogyan használjuk fel a maradék krumplit. Arról nem is beszélve, hogy módfelett egyszerű és ízletes recept. 

Póbáljuk ki, ültessük csónakba a tojást! Kedvenc reggelink vagy vacsoránk lesz!

Előkészítés : 5 perc

Sütés : 25 perc

baked-potato-prep


 Hozzávalók 1 személyre

2 nagy sült krumpli

1 evőkanál vaj

2 tojás

2 szelet szalonna, aprítva, pirítva

2 evőkanál aprított cheddar vagy gouda sajt

1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágott

só és frissen őröl fekete bors

 

Elkészítés

Fektessük az első sült burgonyát az oldalára és egy késsel óvatosan vágjuk le a felső harmadát. Egy kanállal tegyük üregessé a belsejét, hogy így tálként használhassuk fel. Ismételjük meg a másik krumplival ugyanezt. Tegyünk mindkét "tálba" fél evőkanál vajat. Ezután óvatosan törjünk bele 1-1 tojást. Szórjuk meg a tetejét baconnel, sajttal, petrezselyemmel majd sózzük, borsozzuk. 

220 fokon süssük kb 15-20 percig vagy amíg a tojásfehérje jó nem lesz. Azonnal tálaljuk.

 

baked-eggs-prep

 Forrás:countryliving

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek