Retró különlegesség az asztalon: almás-sajtos kukoricasaláta

27 okt. 2012 Tóth Boglárka

retrokajaEgyszerű és nagyszerű, gyorsan és könnyen elkészíthető finomság az almás-sajtos kukoricasaláta, melyről akár a nagymama konyhája is eszünkbe juthat.

Reggelire vagy uzsonnára próbáljuk ki ezt a kissé régimódinak tűnő, ám annál finomabb salátát. Egy szelet ropogós pirítóssal vagy sült hússal az igazi!

Hozzávalók
25 dkg csemegekukorica, 2 db közepes nagyságú alma, 15 dkg sajt, 2,5 dl natúr joghurt vagy kefir, 3 evőkasnál majonéz, 1 evőkanál mustár, só, bors, bazsalikom, majoranna, szerecsendió, lilahagyma ízlés szerint.

Elkészítése
A lecsepegtetett kukoricát és a sajtkockákat egy nagy keverőtálba helyezzük. Egy kisebb tálkába elkészítjük a salátaöntetet. A joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral és a fűszernövényekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáreszelünk egy kevés szerecsendiót is, amitől igazán különleges lesz az összhatás. A kukoricás-sajtos keverékhez adjuk az öntetet, majd a művelet legvégén a hámozott, kockákra vágott almákat is a salátához keverjük. Ha még egy kis extra ízre vágyunk, akkor adjunk hozzá némi apróra vágott lilahagymát, valamint helyettesítsük a hagyományos sajtot a füstölt változattal.
Pirítóssal tálaljuk.

Forrás:  femcafe.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek