Pizzaleves: rajongóknak kötelező
Bármilyen pizzafeltéttel variálható, egyszerűen zseniális, már-már egytálételnek is beillik. Érdemes kipróbálni, mert a család biztosan imádni fogja.
Hozzávalók (2 adaghoz): fél liter paradicsomleves, egy csipet oregánó, 10 szem mini mozzarella, 1/2 kiskonzerv kukorica, 1-2 édes-színes paprika, 8-10 szelet szalámi, néhány levél friss, bazsalikom, 2 kis pizzalepény
Elkészítése: A sűrű és krémes paradicsomlevesbe még forrón, teszünk egy csipet oregánót is, majd összefortyantjuk a kukoricával és néhány szelet paprikával.
A szalámi vagy kolbász szeleteket, ha kell daraboljuk (ízlés dolga, én most nem kaptam vékony kolbászt, így negyedeltem a szalámikat) és száraz serpenyőben kicsit megsütjük.
A levest tányérokba szedjük és beledobálunk néhány szem sajtot, illetve megszórjuk a szalámival is igazságosan elosztva.
Díszíthetjük még néhány karika friss paprikával és bazsalikomlevéllel.
Frissen sült, olívás-fokhagymás pizzalepénnyel tálaltam, amihez Margó pizzatésztáját vettem alapul, fél adagot használtam a két lepényhez és annyit módosítva, hogy a tésztába tettem még 2 gerezd szeletelt fokhagymát és csak olívaolajjal locsoltam meg hanyagul a tetejét egy kicsit, amikor pedig kisült, megszórtam oregánóval.