Pihén-puha csöröge fánk - Így készítsd el
A farsangi időszak legjellegzetesebb édessége és egyben étele a farsangi fánk. Mondhatjuk, hogy ilyenkor még a kezdők is elcsábulnak egy farsangi fánk kedvéért.
Farsangkor fánkot kell enni, és illik házilag is készíteni! A jó hír az, hogy a bonyolultnak és kényesnek tartott szalagos fánkon kívül más fánkok is léteznek, érdemes változatosságot vinni a fánk repertoárunkba.
Az egyik legjobb és legegyszerűbben elkészíthető a csörögefánk. Ráadásul most egy extra puha változatát mutajuk be Szani konyhája jóvoltából.
Hozzávalók
4 tojássárgája
35 dkg liszt
1 1/2 pohár tejföl
2 ek. cukor
kb. 2 ek. rum
1 cs. sütőpor
1 csipet só
porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz
Elkészítés
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük.Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye- vagy pizzavágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük. Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Nyomjunk egy lájkot Szanira, mert megéremli!