Olvasói kukoricareceptek
Elérkezett a kukoricaszezon. A törökbúzát chilisen, majonézesen és puffancs formájában is elfogyaszthatjuk. A következő recepteket olvasóink küldték.
Óccsó chilis kukorica
Hozzávalók: 2 db chilis bab konzerv, 1 db kukorica konzerv, 1 db nagyméretű vöröshagyma, 2 db kicsi babérlevél, só, bors, őrölt kömény, majoranna, chili
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a chilis babot, majd első rotyogásig felforraljuk, ezután hozzá tesszük a kukoricát, amiről előzőleg leöntöttük a levet. Ezt is összeforraljuk, és hozzátesszük a két babérlevelet, hogy az is egy kicsit megpuhuljon .A fűszerezést mindenki fantáziájára bízzuk, ha csípős chilis babot akarunk, használjunk Erős Pistát és erős pirospaprikát. Érdemes minden fűszer elkeverése után megkóstolni.
Beküldte: Kantáros Edina
Kukorica puffancs
Hozzávalók: 1 doboz csemegekukorica (természetesen, ha szezonja van frissből), 5 evőkanál liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál sütőpor, ételízesítő, só, bors, kisütéshez olaj
Elkészítése: A hagymát az olajon megpároljuk, a tojásokból a tejjel, liszttel sűrű palacsintatésztát készítünk. Hozzáadjuk a kukoricát, sütőport, ételízesítőt, hagymát, borsot, sót. Összekeverjük, majd forró olajba beleszaggatom, mindkét oldalát pirosra sütöm.
Eddig, aki kóstolta, csak dicsérte, receptjét többen is elkérték.
Beküldte: Kenyeresné Klári
Majonézes kukorica
Hozzávalók: 2 dl tejföl, 1dl majonéz, 1 kisebb cső kukorica, pici só, bors
Elkészítése: Igen egyszerű, csupán összekeverjük a hozzávalókat. Remek mártás például rántott hal mellé.
Beküldte: Körtvélyessi Andrea
A további recepteket hozzászólásokban várjuk!