Nyers finomság: spárgakrém-leves lucerna csírával

10 máj. 2012 Kállay Ildikó

spargakremlevesVégre a piacokon kapható már idei, friss spárga, ráadásul magyar termék. Az alábbiakban egy kellemes ízvilágú, nyers leves készítését ismerhetjük meg.
Gyakorlatilag percek alatt elkészíthető ez a vitaminbomba. Csupa egészség, fantasztikus íz. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók 1 személyre:
5 szál zöld spárga, 1 szál újhagyma, 1 marék zabpehely, 2,5 dl forrásvíz, csipetnyi só, 1 csipet kurkuma, lucerna csíra.

Elkészítése:
Meghámozzuk a spárgákat (zöldséghámozóval a széléről levágjuk a fás részeket). Ha az alja nagyon fás, azt is dobjuk a komposztba  A tetejükről a virágokat levágjuk, és félretesszük a leves díszítéséhez. A többi hozzávalót összeturmixoljuk a vízzel. Ha hűvösebb van, meleg vízzel is turmixolhatjuk, s máris önthetjük a tányérkánkba a „gyorslevest”, ahol kap még egy maréknyi csírát, és kidíszítjük a spárgavirágokkal.
Jó étvágyat hozzá!

A szerző blogját itt találod!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek