Nagyanyáink sárga túrója a húsvét lelke
Az ország észak-keleti csücskében a sárga túró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka.
Hozzávalók: 2 liter tej, 10 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 db tojás, egy csomag mazsola
Elkészítése: 2 liter tejet odateszünk a gázra, közben 10 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot teszünk bele. 20 db tojást felütünk, elkeverjük, de nem teljesen, csak éppen a sárgája kifolyjon, majd beleöntjük a meleg tejbe. Mazsolát is szórunk bele ízlés szerint, valamint reszelt citromhéjat. Addig főzzük lassú tűzön amíg összeáll, és a savó feljön a tetejére, de közben folyamatosan keverjük. Ezután apró lyukú textil zacskóba öntjük, hogy ki tudjon csepegni. Készítünk egy négyzet alakú zsákot, abba öntjük bele, majd kössük be és akasszuk ki. Ha kicsepeg teljesen, akkor jó.
Jó étvágyat kívánunk!