Máglyarakás - egyszerű és mennyei örök klasszikus

02 szept. 2015 Tartalomszerkesztő

Nem csak gyermekkorunk kedvence ez a roppanós habos tetejű édes-lekváros-diós finomság.

Hozzávalók:


    6 alma
    9 kifli
    2 evőkanál
    zsemlemorzsa
    8-10 evőkanál baracklekvár
    10 dkg darált dió
    25 dkg porcukor
    2 csomag vaníliás cukor
    5 tojás
    fahéj
    1 l tej
    10 dkg margarin + 1 evőkanál

Elkészítés:
Megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük az al­mákat. Megpároljuk 1 evőkanál­nyi margarinon. Ízesítjük 1 cso­mag vaníliás cukorral és tetszés szerint fahéjjal.
Felkarikázzuk a kifliket. Felforrósítjuk a tejet. Kikeverjük a tojássárgáját maradék vaníliás cukorral, 1 dkg margarinnal és 15 dkg cukorral. Ráöntjük óvatosan a forró tej felét és jól összekeverje az egészet. Ráöntjük a kiflire a tej másik felét és átkeverjük hogy mindenhol megázzon.
Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe terítjük a kifli felét. Rásimítjuk a megpárolt almát, megszórjuk darált dióval és jöhet a maradék kifli. Megkenjük a tetejét 6-8 evő kanál lekvárral és megsütjük 180 fokon 30 perc alatt.
Eközben kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A vége felé hozzáadjuk a maradék porcukrot és baracklekvárt. Elosztjuk az elősütött kifli tetején a habot és addig sütjük tovább, amíg aranybarnára nem pirul a hab.
Elkészítési idő: 90 perc
Adag: 6

Forrás:mindenegybenblog

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek