Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirke

16 febr. 2015 Fekécs Edit

Egy-egy étkezést könnyen változatossá tehetünk úgy is, hogy szinte ugyanazokat a fűszereket használjuk mint szoktunk, csak másként.

mielefozoMustáros-fokhagymás mártásban sült csirke

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál természetes ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • díszítéshez rozmaring ág

Elkészítés

Keverjük össze a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a sót, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A felszeletelt csirkemellet vagy a combokat bekenjük vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Még ízletesebb és zamatosabb lesz, ha hagyjuk állni a szószban néhány órát vagy egy éjszakát. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül ropogósra pirítjuk. A tetejét díszíthetjük rozmaring ággal.

Fotó:milefőzőiskola

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek