Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirke
Egy-egy étkezést könnyen változatossá tehetünk úgy is, hogy szinte ugyanazokat a fűszereket használjuk mint szoktunk, csak másként.
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirke
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
- 2 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál természetes ételízesítő
- bors ízlés szerint
- só
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kb. 5 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 20 dkg füstölt sajt
- díszítéshez rozmaring ág
Elkészítés
Keverjük össze a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a sót, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A felszeletelt csirkemellet vagy a combokat bekenjük vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Még ízletesebb és zamatosabb lesz, ha hagyjuk állni a szószban néhány órát vagy egy éjszakát. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül ropogósra pirítjuk. A tetejét díszíthetjük rozmaring ággal.
Fotó:milefőzőiskola