Mennyei édesség a mákos csicsóka

12 szept. 2015 Kállay Ildikó

A mák és a csicsóka szervezetre gyakorolt jó hatásai közismertek. A kettő együtt édességként fantasztikus ízvilágú, néhány finomsággal „fűszerezve”. 


A mák és a csicsóka szervezetre gyakorolt jó hatásai közismertek. A kettő együtt édességként is kiváló, néhány finomsággal „fűszerezve”. Lássuk hát, miből és hogyan készítjük ezt a mennyei édességet, mely néhány perc alatt a tányérunkon lehet.

Hozzávalók:
1 nagyobb csicsóka, 2 evőkanál mák, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál bio méz, 1 szem aszalt szilva, 1 evőkanálnyi aszalt cseresznye, 1 pár mentalevél

Elkészítése:
A csicsókát folyó víz alatt jól megsikáljuk, majd lereszeljük. A mákot megdaráljuk, és rászórjuk a csicsókára. Ezután mehet rá a méz. Csavarjunk citromlevet is a tetejére, majd reszeljünk rá egy kis héjat.
Jól összekeverjük, és dísznek ráhelyezzük az alaposan megmosott aszalt szilvát, a mentalevelet, és a szintén jól megmosott aszalt cseresznyét.

A recept egy személyre szól. Jó étvágyat hozzá!

A szerző blogját itt találod!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek