Magyaros tepsis krumpli -egyszerűen finomat
Tepsis krumpli. Ahány vidék, annyiféle módon készíthetjük. Egy biztos, elengedhetetlen hozzávaló a burgonya és a füstölt szalonna. A többi már csupán ráadás.
Hozzávalók
1 kg krumplii
olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 ek natúr lecsó
őrölt pirospaprika
só
bors
petrezselyem
zeller zöld
kömény
erős Pista
friss paradicsom
paprika
Elkészítése
A krumplit, vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet, zeller zöldet finomra daraboljuk. Paprikák, paradicsomot kockázzuk.
Minden hozzávalót összekeverünk, fűszerezzük, tepsibe rakjuk. kb 1-,5 dl vizet aláöntünk. 200 fokos sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben néha átkeverjük.
Forrás: olcso-receptek.hu