Magyaros tepsis krumpli -egyszerűen finomat

26 márc. 2015 Tartalomszerkesztő

Tepsis krumpli. Ahány vidék, annyiféle módon készíthetjük. Egy biztos, elengedhetetlen hozzávaló a burgonya és a füstölt szalonna. A többi már csupán ráadás. 

magyarosHozzávalók

1 kg krumplii
olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 ek natúr lecsó
őrölt pirospaprika

bors
petrezselyem
zeller zöld
kömény
erős Pista
friss paradicsom
paprika

Elkészítése

A krumplit, vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet, zeller zöldet finomra daraboljuk. Paprikák, paradicsomot kockázzuk.

Minden hozzávalót összekeverünk, fűszerezzük, tepsibe rakjuk. kb 1-,5 dl vizet aláöntünk. 200 fokos sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben néha átkeverjük.

Forrás: olcso-receptek.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek