Kosárnyi ebéd a konyha mestereinek
12 febr. 2015
Chef Rita
Ha a fasírt elkészítése nem okoz gondot, akkor itt az ideje, hogy másképpen tálaljuk, mint eddig. Miért ne lehetne kosár formában?
Hozzávalók
- 60 dkg darált hús
- 1 db tojás
- 2 -3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ek tejföl
- só
- bors
- 1-2 db hagyma, apróra vágva
- petrezselyem
- 40 dkg gomba
- 10-15 dkg rizs
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás felverve, a tészta megkenéséhez
A fotón látható, befűszerezett formára alakított darált hús köré fonjuk meg az 1 cm széles leveles tészta csíkokból a kosarat.
A fület két hosszabb 3 cm széles csík összesodrásával, külön a sütőpapírral bélelt tepsire fektetve süssük meg.
A tésztát kenjük meg felvert tojással, b. 40 perc alatt sül készre 200 °C hőmérsékletű sütőben.
A belsejét töltsük meg párolt rizzsel, állítsuk be a helyére a kosár fülét, a tetejét díszítsünk vajon párolt gombával.
Jó étvágyat kívánunk!