Kosárnyi ebéd a konyha mestereinek

12 febr. 2015 Chef Rita

Ha a fasírt elkészítése nem okoz gondot, akkor itt az ideje, hogy másképpen tálaljuk, mint eddig. Miért ne lehetne kosár formában?

fasirtjo

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús 
  • 1 db tojás
  • 2 -3 evőkanál zsemlemorzsa 
  • 1 ek tejföl 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 db hagyma, apróra vágva
  • petrezselyem
  •  40 dkg gomba
  • 10-15 dkg rizs 
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás felverve, a tészta megkenéséhez
A fotón látható, befűszerezett formára alakított darált hús köré fonjuk meg az 1 cm széles leveles tészta csíkokból a kosarat.
A fület két hosszabb 3 cm széles csík összesodrásával, külön a sütőpapírral bélelt tepsire fektetve süssük meg.
A tésztát kenjük meg felvert tojással, b. 40 perc alatt sül készre 200 °C hőmérsékletű sütőben.


A belsejét töltsük meg párolt rizzsel, állítsuk be a helyére a kosár fülét, a tetejét díszítsünk vajon párolt gombával.

fasirt2

fasirt3

fasirt4

fasirt5

fasirt6

 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek