Kolbászhússal töltött Jalapeño paprika
Jalapeño paprika egy igazán erős zöld vagy piros paprikafajta. Hazánkban is egyre többen termesztik ezt a bivaly erős paprikát, így kis keresgélés után rálelhetünk.
Hozzávalók a töltött Jalapeñohoz:
- 30 db friss Jalapeño paprika
- 0.5 kg darált sertéslapocka
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 4-5 gerezd fokhagyma (vagy 3 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma (vagy 2 mokkáskanál házi vöröshagymakrém)
- fél mokkáskanál őrölt bors
- néhány dkg trappista sajt a szóráshoz
Kolbászhússal töltött Jalapeño paprika elkészítése:
Először a kolbászhúst kell elkészíteni. A paprikák és a sajt kivételével az összes hozzávalót össze kell keverni egy tálba. Ha friss hagymaféléd van, akkor azokat reszeld le előbb. Ez után az így kapott masszát tedd a hűtőbe, és vedd magad elé a Jalapeno paprikákat. Alaposan mosd meg őket, majd vágd ketté hosszában. A magokat, és csumát vágd ki belőlük úgy, hogy a paprika szár része még megmaradjon, de belül már szép tiszta legyen. Az ereket is vágd ki, ha nem szeretnéd nagyon- nagyon erősre az ételt.
Ezt követően egy tepsibe tegyél zsírpapírt, majd kezd el egyenként a paprikákat megtölteni a hússal. Úgy töltsd, hogy kicsit domborúak legyenek, mert úgy is sül ki belőlük valamennyi zsír, amitől kicsit összeesik majd. Rakd őket szépen sorba a tepsibe, majd reszelj rá sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és 180-200 fokon süsd addig, míg a sajt szépen meg nem barnul.
Ha készen van, szedd ki tálcára. Ehető magában csemegeként, vagy akár sült-, főtt krumpli mellé. De szerintünk remek kiegészítője lehet bármilyen paradicsomos ételnek. Paradicsomos káposzta mellé is nagyon jól passzolhat.
Forrás: eztfaldfel