Körte császárszalonnában
Lehet előétel, de egy könnyű vacsorának is kitűnő választás. Lehet hozzáadni bármilyen kedvelt zöld fűszert, ezúttal én minimál módban készítettem.
Nézzük hát, milyen is a körte császárszalonnában?
Hozzávalók 4 személyre
4 darab körte, 2 dl rozé bor vagy fehérbor, 2 rúd fahéj, kevés őrölt bors, 10 dkg sajt, 15 dkg császárszalonna.
ElkészítéseA körtéket megmossuk, csíkosan meghámozzuk. A bort kevés vízzel és a fahéj rudakkal felforraljuk. Belerakjuk a körtéket és 10 percig főzzük, alacsony lángon. Kivesszük, majd az aljukat levágjuk és kivájjuk. A sajtot apró kockára vágjuk, pici borssal ízesítjük és beletömködjük a körtékbe. Két-két szalonnaszelettel beburkoljuk, és hőálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna megpirul a külső felén.