Készíts adalékanyag-mentes felvágottat otthon

01 nov. 2014 Kanizsárné V. Niki

Tisztelet a kivételnek, de a rettenetes bolti felvágottak közül sokat emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani.  Íme, a házi változat!

CAM00937-e1414765022484Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín, 1 gerezd áttört fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és fűszerek

Elkészítése:

1. A hozzávalókat összekeverjük

2. Egy nagyobb folpackot levágunk, belehalmozzuk a húspépet, feltekerjük, mint a rétest, és két végét a folpacknak megcsavarjuk.

3. Közben felforralunk egy fazékban vizet. Ha forr, belerakjuk a folpackos húsrudat és megfőzzük a lébe. Nagyjából egy óra kell neki.

4. Hagyjuk kihűlni, s akkor szép vékonyra tudjuk szeletelni.

Ez biztos, hogy húsból készült, mindenféle melléktermék és adalékanyag nélkül.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek