Készíts adalékanyag-mentes felvágottat otthon
Tisztelet a kivételnek, de a rettenetes bolti felvágottak közül sokat emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani. Íme, a házi változat!
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín, 1 gerezd áttört fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és fűszerek
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük
2. Egy nagyobb folpackot levágunk, belehalmozzuk a húspépet, feltekerjük, mint a rétest, és két végét a folpacknak megcsavarjuk.
3. Közben felforralunk egy fazékban vizet. Ha forr, belerakjuk a folpackos húsrudat és megfőzzük a lébe. Nagyjából egy óra kell neki.
4. Hagyjuk kihűlni, s akkor szép vékonyra tudjuk szeletelni.
Ez biztos, hogy húsból készült, mindenféle melléktermék és adalékanyag nélkül.