Karácsonyi zserbó
Az év végi ünnepek közeledtével sok-sok új, nagyszerű és finom süteményrecept lát napvilágot. Alighanem a karácsonyi zserbó is ezek közé tartozik.
Az egészséges táplálkozás híve vagyok, ezért szeretném megosztani Veletek a karácsonyi zserbó egészséges, cukor nélküli, nyers változatát. Szerintem jobb, mint az eredeti.
A tortalap a szokásos: 1 laphoz 4 alma, 3 banán és 1 evőkanál citrom szükséges.
A diós töltelék összetevői: 1/2 kg 24 órán át áztatott dió, 20 dkg kesudió, 3 evőkanál. hársméz, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál citromlé, 1 kávéskanál fahéj.
A csokimáz sima étcsoki, amit víz fölött megolvasztottam, és hígítottam egy kis mandulatejjel. (Sajnos nem tudtam nyers csoki alapokat beszerezni.)
Ha ettetek finomat, ez mennyei…..