Kandírozzunk narancshéjat!

28 nov. 2012 Administrator

narancskandirA narancshéj kandírozása népszerű. Igaz, hogy több napig tart, de ne ijedjen meg, aki még soha nem készített kandírozott gyümölcsöt, mert egyszerű. 

Csak néhány narancs kell hozzá, amit alapos megmosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg...

Hozzávalók
430 g letisztított, fehér részétől megszabadított narancshéj, a cukorsziruphoz 500 g kristálycukor, 2 liter víz 

Elkészítése
Alaposan mossuk meg a narancsokat, daraboljuk fel, a narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el. A narancs héját minimum 1 napig hideg vízben áztatjuk (lehet akár több nap is, de akkor cseréljük rajta a vizet). Minimum Egy napi áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és kb. 10 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.

Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.

Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni. Ezután beleforgathatjuk még cukorba vagy belemárthatjuk étcsokiba.

Forrás: edenkert.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek