Jégkockák, ahogyan még sosem készítetted

11 aug. 2015 Vaskor Máté

Augusztust írunk, a pokoli hőség pedig véletlenül sem hagy alább.
A nagy melegben nem hagyatkozhatunk sok mindenre, leginkább a fagyasztóban lelhető jégkockák adnak valamelyes megnyugvást szervezetünknek egy finom szörpbe, koktélba helyezve.
Ugyanakkor a jégkockákat is variálhatjuk, nem is akárhogyan.

Keverjük a dolgokat
Rakjunk a jégkockatartó egy-egy tartályába különböző szirupokat, turmixokat, gyümölcsleveket. A látvány és az ízvilág sem hagy kivetni valót maga után.

Dinnye
Vágjunk ki pár - lehetőleg gömb alakú - szeletet bármilyen dinnyéből, és tegyük be pár órára a mélyhűtőbe. Víztartalma miatt hamar megfagynak majd, italunknak pedig egyedi ízt adnak.

Kávé
A jeges kávé a múlté! Helyette készítsük a jeget alapból kávéból, így nem lesz majd vizes a koffeinbombánk.

Menta
Fagyasszunk le mentát vagy tetszőleges gyógynövényeket. Bármilyen italt még hűsítőbbé varázsolnak.

Áfonya
Dobáljuk a finom gyümölcsdarabokat egy szív alakú jégkockatartóba. Jeges teához ajánljuk.

Csillámpor
Szórjunk ehető csillámport a vízbe. A jég olvadásakor a gyerekek nem tudják majd hová tenni a jelenséget.

Virágok
Tegyük csodássá a jégkockánkat néhány szemet gyönyörködtető virágszirommal.

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek