Ízletes zsíros kenyér házi gulyáskrémmel
A házi készítésű gulyáskrémmel nem csupán a gulyás, a pörkölt és a parikás lesz fenséges, hanem zsíros kenyérre kenve is élvezhetjük pompás ízvilágát.
Hozzávalók
1,5 kg paradicsom, 8 db kápia paprika, 8 db paradicsompaprika, 7 db közepes hagyma, 1 fej fokhagyma, 2 db csípős paprika, 1 kiskanál szemes bors, 1 kiskanál szegfűbors, 2 kiskanál köménymag, 1 babérlevél, só és cukor, ízlés szerint, 1 kiskanál befőző por.
Elkészítése
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd egy fazékban, lefödve, közben többször is megkavargatva puhára főzzük. Ezután zöldségpasszírozón, vagy ennek hiányában szitán átpasszírozzuk. Az így nyert zöldségpépet feltesszük főni, hozzáadjuk a gézbe kötött fűszereket, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. Az utolsó tíz percben ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, belekavarjuk a befőző port, majd forrón üvegekbe szedjük, ledugaszoljuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Felhasználása
Gulyások, pörköltek, tokányok és paprikások ízesítésére használjuk, de ízletesebb lesz tőle a zsíros kenyér is.
Tipp
Ha nem akarjuk, hogy csípős legyen a gulyáskrémünk, egyszerűen hagyjuk ki belőle a csípős paprikát.
Forrás itt!