Ízletes sültalma recept kicsiknek, s nagyoknak egyaránt
A sültalma tökéletes ínyencség a hideg őszi estéken. Alapvetően mazsolával, dióval s különféle fűszerekkel dúsítják, de egyszerűbben is elkészíthető.
Vegyünk elő annyi almát a spájzból, amennyire szükségünk van, majd hámozzuk meg és csumázzuk ki őket. Állítsuk be egyesével azokat egy cserépedénybe, úgy hogy ne érjék annak az oldalát. Az alma fajtája tulajdonképpen teljesen mindegy, hisz mindegyik remek hatással van szervezetünkre. Használjunk olyat, amelyet télire megvásároltunk.
Ezt követően bontsuk ki egy lekvárt – ajánlott áfonyalekvárral készíteni – és kenjük át vele a gyümölcsöt. Töltsük meg a belsejüket is, egészen addig, amíg teljesen telítve nem lesznek. Végül tegyünk egy kevés vajat minden egyes alma tetejére s zárjuk le az edényt a fedőjével. Lassú tűzön süssük körülbelül negyed óráig, vagy ameddig meg nem puhul az alma. Ha elkészült, akkor fahéjjal ízesíthetjük.
Talán tényleg igaz, hogy nincs egyszerűbb a sült alma elkészítésénél. Az íze varázslatos, és sütése közben illata elárasztja lakásunk minden szögletét.
Ti hogyan készítitek? Ha kipróbáltátok, írjátok le tapasztalatotokat hozzászólásban!