Hogyan kerül a citromfű a nyúlmájra?

29 ápr. 2012 Gerleiné Varga Zsuzsa

nyulmajA nyúlmáj sokak szerint egyike a legfinomabb belsőségeknek. Talán ízletesebb is a csirkemájnál, bár zsengeségben hasonlatos hozzá. Ki kell próbálni! 
Különlegessége még abban rejlik, hogy fűszerezése nem a szokványos (rozmaring, majoránna, bors, esetleg alma, mustár), hanem a kiskertekben éppen már szedhető friss zsálya és citromfű felhasználásával az igazi. A vidéki emberek tudják, hogy minden beszerezhető hozzá. Íme tehát a recept: nyúlmáj zöldborsós rizzsel, friss zsályával, citromfűvel.

Hozzávalók:
25 dkg nyúlmáj, 25 dkg zsenge zöldborsó (mirelit), 50 dkg főtt rizs, 1 nagy fej hagyma, só, marék zsálya és citromfű (friss)

nyulmajj2Elkészítése:
A zöldborsót és májat együtt pároljuk gőz fölött, ugyanis egy időben puhulnak meg. Ezzel a módszerrel tulajdonképpen nagyon egészségesen készítjük el az ételt, mert sokkal több ízt, vitamint megtartanak magukban. A hagymát közben disznózsíron megdinszteljük, s amikor üvegesre pirult, hozzákeverjük az előzőleg sós vízben megfőzött rizst.
A párolt borsóval, májjal laza mozdulatokkal összedolgozzuk és az apróra csipkedett fűszernövényeket beleforgatjuk.

Érdemes fedő alatt tartani tálalás előtt, hogy az ízek még jobban „összeérjenek”. Jó étvágyat hozzá!

A szerző blogját itt találod!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek