Házisajt medvehagymával

18 ápr. 2012 Gerleiné Varga Zsuzsa

hazisajtmedvehagymavalNagy sláger manapság a medvehagyma! Örvendetes, hogy ez az egyszerű és csodás növény ennyire a figyelem középpontjába kerül áprilisban. Próbáld ki!  
Egyre-másra jelennek meg a blogokon a medvehagymás finomságok, rengeteget megtudhatunk jótékony hatásairól: itt és most elég, ha csak az emésztésre, vérnyomásra gyakorolt hatását emeljük ki.
Rengeteg sok jó recept lát napvilágotmostanában, ezért talán a sajtos variáció az, amivel előrukkolhatok kuriózumként. Más kérdés, hogy a medvehagyma krémleves és medvehagymás pogácsa sem az utolsó, s érdemes eltenni télire nyersen darált, sózott medvehagymát is. A kuriózum pedig a medvehagyma pesto: ezt napraforgó-, vagy fenyőmaggal kell dúsítani és olívaolajjal kikeverni.
S hogyan készül a medvehagymás sajtj? Szükséges hozzá házi sajt (sajtmassza) és medvehagyma - vidéken ma sláger a termesztése. A sózott medvehagyma bekerül a sajtmasszába, és kellőképpen megízesíti azt. Ilyen egyszerű.

További finomságok a szerző blogján!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek