Három mozzarellás recept, amitől tátva marad a szád
Tévhit, hogy a mozzarellát csak pizzához és salátákhoz használhatjuk: süssük meg öntöttvas serpenyőben!
A sajtok szerelmeseinek valószínűleg nagyon tetszenek majd az alábbi receptec. A mozzarella percek alatt megpirul és pezsegni kezd, kenyérre, bagettre kenve pedig egyszerűen ellenállhatatlan.
Sült mozzarella paradicsom szósszal
Öntsünk fél kilogramm pépesre zúzott paradicsomot egy serpenyőbe egy citrom reszelt héjával, egy csipet őrölt pirospaprikával és sóval.
Tetejére szeleteljünk 200 gramm mozzarellát. Minél kisebbekre vágjuk őket, annál könnyebb lesz majd a kenyérre kenni.
Süssük amíg megpirul, pezsegni nem kezd. Ez nagyjából öt percet vesz igénybe.
Sült mozzarella fokhagymával és olívaolajjal
Hevítsünk közepes lángon egy evőkanál olívaolajat, majd pirítsünk meg két gerezd fokhagymát rajta. Adjuk hozzá a sajtot és még egy kevés olivát, végül süssük öt percen át.
Sült mozzarella cseresznye lekvárral
A folyamat semmiben nem különbözik az előbbiektől: öntsünk fél csésze dzsemet egy serpenyőbe, majd jöhet rá a mozzarella és öt perc a sütőben.