Gyümölcsleves gyorsan a forró napokra
19 jún. 2012
Kulisch-Szabó Szilvia
Mi is lehetne jobb egy forró nyári napon egy kellemesen hűsítő, finom gyümölcslevesnél, amit bármikor gyorsan és nagyon egyszerűen tudunk elkészíteni.
Hozzávalók: 1 kg gyümölcs (bármilyen) * 1 l tej * 1 cs. vaníliás pudingpor * 5-10 szem szegfűszeg * 2 kk fahéj * cukor ízlés szerint
Elkészítése: A szegfűszegből és a fahéjból eszenciát készítünk (1 dl vízben forraljuk, még a fele elpárolog), megcukrozzuk. Közben a tejhez adjuk a pudingot, lassú tűzön addig keverjük még hígabb krém állaga lesz. Utána belekeverjük az eszenciát és a darabolt gyümölcsöket. Tejszínhabbal díszítve, hűtve tálaljuk.
Ha nem szereted a gyümölcslevest, akkor próbálkozz spárga-krémlevessel.
A szerző blogja itt!