Gombafasírt tejmentesen
A tejmentes gombafasírt nem csak a laktózérzékenyeknek ízletes és fogyasztható finomság, hanem bárki számára kiváló főétel rizzsel vagy más körettel.
Elkészítése is gyorsan megy! Kilencven perc, és már tálalhatjuk is gombafasírtunkat.
Hozzávalók
Körülbelül 70 dkg csiperke gomba, 1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál olívaolaj, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 db tojás, 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük.
Közben a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a megdinsztelt hagymára dobjuk és kb. 10 percig fedő alatt – néha meg-megkeverve – pirítjuk. Ha kissé összeesett a gomba, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, összeforgatjuk és további 5 percig pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, aprítógépben vagy botmixerrel ledaráljuk/pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsin kilapítjuk őket, majd 200 ºC fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Rizzsel, vagy ízlés szerint választott körettel tálaljuk.