Garantált siker lesz: egyszerű túrós lepény

17 márc. 2015 Administrator

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a finomság, mely garantáltan a család és a vendégek kedvence lesz, és aminek egy morzsája sem marad a tepsiben.

lepenyHozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez

45-50 dkg túró, 1 nagy pohár tejföl (450 g), 10 dkg puha vaj, 8 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor, 1 citrom reszelt héja.

A tepsi kenéséhez: vaj, tálaláskor: baracklekvár és porcukor.

Elkészítése

A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik. 
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.

Tipp: a tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek