Erdei italkóstoló
A gyógynövények ismerői kedvelik a nagyon finom, vadon és frissen gyűjtött, zöld levelekből készített italt. Itt az ideje most mindenkinek kipróbálni.
A technika nagyon egyszerű. Zöldet kell szedni, a természet ontja ilyenkor a növényeket. Próbaként 5-6 csalánhajtást, 20 darab pitypanglevelet (vízben kell áztatni rövid ideig, hogy veszítsen keserűségéből), 15 darab vadsóska levelet (kerti is jó), 10 darab cickafark levelet kell szedni, majd ezekett jó egy liter vízzel kell összeturmixolni és mézzel édesíteni.
Nem sűrű, hanem üdítő, szép zöld, illatos ital „kerekedik” belőle. A friss zöld íz, a sóska savanyúsága, a pitypang és a cickafark enyhe keserűsége és méz édessége harmonikussá varázsolja. Aki elkészíti és megkóstolja, biztosan máskor is próbálkozik. Kísérletezni lehet a vad és kerti zöldekkel, zöld teával, lehűtött gyógyteákkal, gyümölcsökkel, citromlével és házi szörpökkel.