Elérkezett az idő, hogy raklapból készíts medencét

17 jún. 2015 Administrator

A medencék világában már a fantázia sem szab határt, bárki építhet kedvére olyan medencét az udvarára, amilyet csak szeretne. Láttunk már mi is rengeteg ötletet, de valahogy ez tetszik a legjobban, olcsó, praktikus és bárki képes elkészíteni, nézd csak meg te is, hogyan!

raklapmedence

Rengeteg előnye van ezeknek a medencéknek, olcsóak, praktikusak, akkorát építünk, amekkorát csak szeretnénk, oda, ahova szeretnénk, és mindenki a csodájára fog járni, ugyanis nagyon egyedivé, különlegessé varázsolhatjuk.

Hogyan készítsük el?

A medence többnyire raklapból készül, éppen ezért olcsó. Raklapot ugyanis sok helyen lehet manapság már vásárolni, de ha van ismerősünk, aki olyan helyen dolgozik, ahol raklapra is pakolnak, akkor biztosan tudunk kérni pár darabot akár ingyen is. A raklapok képezik az alját és az oldalát a medencének, fontos figyelni arra, hogy a raklapok pontosan illeszkedjenek egymáshoz, illetve tökéletesen legyenek rögzítve. Először az alját készítsük el természetesen, a raklapokat pótoljuk ki lécekkel, főleg a közepét, ezeket a léceket szögeljük rá a raklapokra. A végén helyezzünk rá rétegelt lemezt, hogy kapjunk egy sima felületet. Ezután jöhetnek az oldalai. Csavarozzuk össze az elemeket úgy, hogy pontosan illeszkedjenek.

Az oldalaknál is töltsük ki a hézagokat lécekkel. A raklapokat hosszú csavarokkal rögzítsük egymáshoz, majd az alaphoz is fogjuk hozzá derékszögű pántokkal! Derékszögű pántokkal szintén megerősíthetjük a sarkokat is, egyenes pántokkal vagy kapupánttal pedig az oldalakat! A raklapok között húzhatunk (sőt húzzunk) be drótsodronyt, amit a hozzá kapható bilinccsel fogjunk össze. Ezt minél több sorban használjuk annál stabilabb lesz a medencénk!

A tófóliát a raklap tetejére egy léc alá rögzítjük! És már kész is vagyunk, festeni bármilyen színűre lehet, pont ettől lesz egyedi, és akkor nézzük a gyakorlatot.

Ide kattintva megtudhatod, hogyan készíthetsz raklapból kerítést, ide kattintva pedig az derül ki, hogyan lehet fészert építeni raklapból.

Videók - Ilyen a gyakorlatban:

{youtube width="570" height="321"}M9RtQkr6f5Q{/youtube}

{youtube width="570" height="321"}qdng8duiw_4{/youtube}

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek