Csupa friss zöldségből, egyszerűen, finomat
Meglepő lehet, de a lakberendezésen kívül másban is nagyon jók a skandinávok. Mégpedig zöldséges ételek elkészítésében. Ezeket egyszerűen készítik, de szívvel-lélekkel.
A következő recept egy szezonális köret amiben van burgonya, bab és a borsó. Ínycsiklandozó!
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 20 perc
Adag: 6 főnek
Hozzávalók
150g zöldbab
150g lóbab
150g zöldborsó
500g újburgonya
15g vaj
30ml csirkehúsleves
2 evőkanál apróra vágott turbolya vagy kapor
Elkészítés
1. Főzzük a babot és a borsót külön forrásban lévő sós vízben, majd pároljuk (A zöldbabot hagyjuk keményebbre). A végén hideg és gyorsan folyó víz alá kell tartani, hogy ropogósak és zöldek maradjanak. Ha a lóbab nem fiatal, leválik a bőre. Tegyük félre egy kicsit.
2. Amikor ez kész, főzzük puhára a burgonyát, majd vágjuk félbe és tegyük vissza őket a serpenyőbe.
3. TAdjuk a babot és a borsót a serpenyőbe a burgonya mellé, adjuk hozzá a vajat és ízesítsük fűszerekkel. Alaposan keverjük össze és melegítsük át majd adjuk hozzá a turbolyát vagy a kaprot és pár csepp citromlevet. Végül tegyük egy felmelegített edénybe és azonnal tálaljuk.