Csupa friss zöldségből, egyszerűen, finomat

06 jún. 2015 Horváth Rita

 Meglepő lehet, de a lakberendezésen kívül másban is nagyon jók a skandinávok. Mégpedig zöldséges ételek elkészítésében. Ezeket egyszerűen készítik, de szívvel-lélekkel.

Scandinavian-veg-620x350

 A következő recept egy szezonális köret amiben van burgonya, bab és a borsó. Ínycsiklandozó!


Előkészítés: 20 perc
Főzés: 20 perc
Adag: 6 főnek

 

Hozzávalók
150g zöldbab
150g lóbab 
150g zöldborsó 
500g újburgonya
15g vaj
30ml csirkehúsleves
2 evőkanál apróra vágott turbolya vagy kapor


Elkészítés
1. Főzzük a babot és a borsót külön forrásban lévő sós vízben, majd pároljuk (A zöldbabot hagyjuk keményebbre). A végén hideg és gyorsan folyó víz alá kell tartani, hogy ropogósak  és zöldek maradjanak. Ha a lóbab nem fiatal, leválik  a bőre. Tegyük félre egy kicsit.

2. Amikor ez kész, főzzük puhára a burgonyát, majd vágjuk félbe és tegyük vissza őket a serpenyőbe.

3. TAdjuk a babot és a borsót a serpenyőbe a burgonya mellé, adjuk hozzá a vajat  és ízesítsük fűszerekkel. Alaposan keverjük össze és melegítsük át majd adjuk hozzá a turbolyát vagy a kaprot és pár csepp citromlevet. Végül tegyük egy felmelegített edénybe és azonnal tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek