Csokis palacsintatorta: az ellenállhatatlan desszert
A receptet ajánljuk édesszájúaknak, és akik szeretnének rövid idő alatt egyszerű finomságot készíteni.
Hozzávalók: 175 gramm liszt, 1 teáskanál sütőpor, 4 teáskanál kókuszreszelék, fél csésze cukor, negyed teáskanál só, négy evőkanál olaj, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 csésze tejszínhab, 4 evőkanál porcukor, 90 gramm olvasztott csokoládé, friss gyümölcs
Elkészítése:
Elsőként keverjük össze a következő száraz hozzávalókat: 175 gramm lisztet, egy teáskanál sütőport, 4 evőkanál kakaót, fél csésze fehér cukrot és negyed kanál teáskanál sót.
Ezt követően adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat: 2 evőkanál növényi olajt, 3,5 deciliter tejet és 2 teáskanál vaníliakivonatot. Keverjük csomómentesre.
Alacsony lángon hevítsünk fel kevés olajat egy tapadásgátló serpenyőben. Ha átmelegedett, negyed csésze tésztát öntsünk a serpenyőbe. Addig süssük az egyik oldalát, míg bugyborékolni nem kezd.
Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát, és várjunk, míg az egész át nem sül.
A tejszínhabhoz adjunk négy evőkanál porcukrot. Amikor kihűltek a palacsinták, egyesével kenjük rá az így kapott krémet. Díszítsük tejszínhabbal és gyümölccsel ízlés szerint.
Végül öntsük nyakon a tortát csokoládé sziruppal.
Jó étvágyat kívánunk!