Csak kreatívan a biztosítótűvel!

19 márc. 2013 Horváth Rita

biztostu-wanderplex_comA biztos tűt leggyakrabban kokárda tűzéskor használja az emberek többsége. Most azonban felfedjük, hogy milyen hasznos is tud lenni ez az apró eszköz.

Bebiztosítja táskánkat. – Ha városnéző körútra megyünk, vagy ha csak egyszerűen munkába indulunk, akkor zárjuk le biztos tűvel a zipzárat. Ezzel megnehezítjük az esetleges tolvajok dolgát. Ne felejtsük, ilyen esetekben pár másodperc is sokat jelenthet!

Zokni- és kesztyűpárosításra alkalmas. – Miután kivettük a mosógépből a lábbeliket, párosítsuk össze azokat, s csak ezt követően tegyük őket a szárítóra.

Összekapcsolhatjuk függönyeinket. – Sokunkat zavar, hogy este, sötétedés utána, ha elhúzzuk a függönyöket, kis rés marad a két oldal között. A biztos tűvel minden egy csapásra megoldható.

Megtisztítja fokhagymapréselőnket. – Elveszett a préselőd tisztítófeje? Ne aggódj, a biztos tű olyan jól szuperál, mintha erre a célra teremtették volna.

biztostu-homemadesimple_comA sószórót is kitisztítja. – A só gyakran kisebb tömbökbe tömörül a tartójában, ilyenkor pedig nagyon nehéz abból megsózni az étkeinket. Egy biztos tűvel könnyen megszüntethető a probléma, ha telerakjuk velük a kis üveget, vagy műanyagot.

Rögzíti a borítót a kanapén. – Ha a fotelhuzat nem kíván a helyén maradni, egy biztosítótűvel likvidálhatjuk a gondot.

Díszíthetünk vele tortát is. – Már-már unalmas, hogy mindig csoki golyókkal díszítjük süteményeinket. Vegyünk több biztos tűt és szurkáljuk a torta habos felébe, amely kihűlés után teljesen felveszi a formákat.

biztostu-improvisedlife_comKulcstartóként is megállja a helyét. – Több színben remekül mutat, és ráadásul egyedi is.

Fixálja a nadrágzsinórokat. – Edzés, mozgás közben az egyik legidegesítőbb, ha alsónk zsinege fityeg. A biztos tűvel nem okozunk kárt magunkban, de ugyanakkor könnyen megszüntetjük feszültségünk mivoltát.

Ha más ötleted van, oszd meg velünk hozzászólásban!

Forrás: Care2.com

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek