Barack, mozarella és sonka saláta bodzás öntettel
Egy könnyű nyári ebéd.. házi bodzavirág öntettel, ami egy extra ízt ad az ételnek. Ez lehetne akár az idei nyár íze! A fehér húsú őszibarack tökéletes választás ehhez az elegáns és különleges salátához.
Előállítás: 20perc
Adag: 6
Hozzávalók
A bodzavirág öntethez
3 teáskanál bodzavirág szörp
6 teáskanál bodzaecet
pár csepp citromlé
1/2 teáskanál dijoni mustár
6 evőkanál szűz olívaolaj
A salátához
4 db érett fehér húsú őszibarack, felvágva
12 szelet sonka pl. pármai)
50g vízitorma vagy galambbegysaláta
300g mozarella,
Elkészítés
1. Először készítsük el az öntetet! Keverjük el egy kis tálban a bodzavirágszörpöt, az ecetet, a citromot és a mustárt. Az olívaolajat is keverjük hozzá habverővel. Végül adjunk hozzá egy kis sót, borsot, ízlés szerint.
2. Daraboljuk fel az őszibarackokat, ügyelve arra,hogy egyben maradjanak a darabok. Tépjük a mozarellát nagy darabokra, tegyük mellé a salátát és a szintén darabokra tépett sonkát majd forgassuk át az egészet. Tálalás előtt szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és végül öntsük rá az öntetet. Oregánó levéllel dekorálhatjuk.
Jó étvégyat kívánunk!