Az utánozhatatlan íz: karamellizált hagyma
09 szept. 2015
Horváth Rita
Ha különleges és gyorsan elkészíthető, ráadásul gazdaságos finomságra vágyunk, akkor kitűnő választás a karamellizált hagyma. Sütve és grillezve egyaránt elkészíthető és nagyon finom.
Hozzávalók 4 személy részére:
fél csésze olíva olaj
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
1 evőkanál Worchestershire szósz
5 db nagy méretű hagyma
Elkészítés
- előmelegítjük a sütőt 140 fokra
- vágjuk le a hagyma 2 végét, távolítsuk el a héját és vízszintesen vágjuk félbe
- helyezzük az olajozott serpenyőbe a széles oldalával felfelé
- habverővel dolgozzuk össze a szósz hozzávalóit, addig keverjük, amíg kissé besűrűsödik, majd kenjük meg ecsettel a hagyma felét
- fedjük le és süssük 30 percig, ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék szószt és vegyük a hőfokot 160-180 fokra
- süssük még 20 percig, addig amíg a hagyma teteje enyhén megpirul
Jó étvágyat kívánunk!