Az utánozhatatlan íz: karamellizált hagyma

09 szept. 2015 Horváth Rita

Ha különleges és gyorsan elkészíthető, ráadásul gazdaságos finomságra vágyunk, akkor kitűnő választás a karamellizált hagyma. Sütve és grillezve egyaránt elkészíthető és nagyon finom.

karamellHozzávalók 4 személy részére:

fél csésze olíva olaj

2 evőkanál mustár

2 evőkanál méz

1 evőkanál Worchestershire szósz

5 db  nagy méretű hagyma

Elkészítés

  •     előmelegítjük a sütőt 140 fokra
  •     vágjuk  le a hagyma 2 végét, távolítsuk el a héját és vízszintesen vágjuk félbe
  •     helyezzük az olajozott serpenyőbe a széles oldalával felfelé
  •     habverővel dolgozzuk össze a szósz hozzávalóit, addig keverjük,  amíg kissé besűrűsödik, majd kenjük meg ecsettel a hagyma felét
  •     fedjük le és süssük 30 percig, ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék szószt és vegyük a hőfokot  160-180 fokra
  •     süssük még 20 percig, addig amíg a hagyma teteje enyhén megpirul

 

Jó étvágyat kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek