Az alma nachos lesz az ősz slágere
Ha egészséges nassolnivalót szeretnél a család elé tenni, akkor van egy ötletünk, mit kell tenned!
A nachost hazánkban is egyre többen fogyasztják, a mozikban elterjedt nasst ma már bármelyik boltban megvásárolhatjuk. De mi lenne, ha alma váltaná fel a hízlaló csipszfélét, tetején karamell szósszal, perecdarabokkal és olvasztott fehér csokoládéval?
Valószínűleg most vakarja a fejét, hogy jön ehhez a perec? De higyjen nekünk, ez a recept úgy jó ahogy kitalálták, az ízek teljes harmóniában vannak egymással.
Viszont kedvünk szerint változtathatunk az alapanyagokon. Ha nem szeretjük a fehér csokit, cseréljük tejcsokira, ha pedig a karamellért nem vagyunk oda, akkor használjunk helyette sajtszószt. Az alma azért is tökéletes gyümölcs, mert szinte mindennel jól szuperál.
A kulcs az, hogy legyen folyékony és ropogtatni való hozzávalónk, amit az összevágott alma tetejére helyezünk. És ha már alma, a szedd magad földek 2015-ös listáját ide kattintva találod meg.
Hozzávalók
- 6 darab szeletekre vágott alma
- 1 tábla olvasztott fehér csokoládé
- Fél bögre olvasztott karamell
- Fél bögre darabolt perec vagy ropi
Elkészítése
Terítsük el egy nagyobb tányéron vagy tálcán a szeletelt almát, majd öntsük nyakon a csokival és a karamellel. A tetejét szórjuk meg a pereccel.