Az alma nachos lesz az ősz slágere

20 szept. 2015 Vaskor Máté

Ha egészséges nassolnivalót szeretnél a család elé tenni, akkor van egy ötletünk, mit kell tenned!

 

A nachost hazánkban is egyre többen fogyasztják, a mozikban elterjedt nasst ma már bármelyik boltban megvásárolhatjuk. De mi lenne, ha alma váltaná fel a hízlaló csipszfélét, tetején karamell szósszal, perecdarabokkal és olvasztott fehér csokoládéval?

 

Valószínűleg most vakarja a fejét, hogy jön ehhez a perec? De higyjen nekünk, ez a recept úgy jó ahogy kitalálták, az ízek teljes harmóniában vannak egymással.

 

 

Viszont kedvünk szerint változtathatunk az alapanyagokon. Ha nem szeretjük a fehér csokit, cseréljük tejcsokira, ha pedig a karamellért nem vagyunk oda, akkor használjunk helyette sajtszószt. Az alma azért is tökéletes gyümölcs, mert szinte mindennel jól szuperál.

 

A kulcs az, hogy legyen folyékony és ropogtatni való hozzávalónk, amit az összevágott alma tetejére helyezünk. És ha már alma, a szedd magad földek 2015-ös listáját ide kattintva találod meg.

 

 

Hozzávalók

  • 6 darab szeletekre vágott alma
  • 1 tábla olvasztott fehér csokoládé
  • Fél bögre olvasztott karamell
  • Fél bögre darabolt perec vagy ropi

 

Elkészítése

Terítsük el egy nagyobb tányéron vagy tálcán a szeletelt almát, majd öntsük nyakon a csokival és a karamellel. A tetejét szórjuk meg a pereccel.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek