Aki megkóstolja, mind a tíz ujját megnyalja a kakasherepörkölt után

26 szept. 2015 Góbé

A neve és az alapanyaga némelyekben ellenérzést szül, aki viszont kóstolta már, valódi magyaros ízvilágról beszél. A pörköltek királyáról!

 

 

Mielőtt elborzongnánk, gondoljunk bele: ha a tehéntőgyet és libanyakat is megesszük, miért tennénk kivételt a kakasherével. A nagymama erre természetességgel azt mondaná, hogy a kakasnak is van bögyörője – igaz ehhez a pörkölthöz sok szárnyasnak el kell veszítenie férfiasságát. Ám aki fogyaszt belőle, az mind a tíz ujját megnyalja a kakasheréből készült pörkölt után.

 

 

50-60 dkg kakashere, 2 darab nagyobb vöröshagyma,  2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál csípős őrölt paprika, 3 evőkanál olaj, 2 kávéskanál őrölt bors, 1 db közepes zöldpaprika, 1 db közepes paradicsom, ízlés szerint só.

 

 

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom, az olajon megpárolva lecsós alapot készítek. Hozzáadom a megmosott herét és a fűszereket a kinyomott fokhagymával együtt, és lassú tűzön készre főzöm., szükség szerint kevés vízzel pótolom az elpárolgott levet.

 

 

Köretnek nokedli, tört krumpli, hagymás krumpli is remek, de van, aki túrós csuszával találja.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek