A melegszendvics készítés forradalmi módja
Ezt a receptet szeretni fogjuk, mert rendkívül egyszerű és nagy mennyiségben, sok személy részére elkészíthető. Reggelire, vacsorára vagy akár családi, baráti összejövetelen.
Semmi különös összetevőre nincs szükség: vaj, cheddar sajt, szalonna darabok, zöldhagyma és persze baguette!
Az első dolog, hogy a baguette-t keresztben 2-3 centi vastag szeletekre vágjuk, olyatén módon, hogy nem vágjuk át teljesen, csak kb. a 3-ig. Ez fogja később, a sütés után a késztermék tartását biztosítani. Javasolt a recézett élű, kenyérvágó kés, ami nem kis mértékben megkönnyíti életünket. A vágásunk vastagságától függően kapunk több, avagy kevesebb szeletet.
Most persze felmerül a kérdés, hogy hogyan érjük el azt, hogy az egész egyben maradjon, és ne árasszuk el konyhánkat hagyma, sajt és szalonna darabkákkal?
Erre fogjuk használni a vajat, mint "ragasztót", hozzá adjuk a darabkáinkhoz, elérve azt, hogy sütés előtt közben, után egyben tartson mindent. Minden szeletet kenjünk be vajjal, ezután csak csomagoljuk alufliába, így a kenyér nem barnul meg hamarabb, mint a sajt, és a vaj sem folyik szét mindenfelé. Kb. sütjük 15 percig, és mikor kiszedtük a sütőből könnyedén válasszuk szét a szeleteket. Természetesen melegen tálaljuk, hisz így finom igazán.
Sajtos-baconos falatkák
- előkészülési idő: 10 perc
- sütési idő: 15 perc
Hozzávalók: 18-20 szeletre (több-kevesebb)
- 1 db francia bagett
- 1 csésze vaj
- 1 csésze felaprított bacon szalonna
- 1 csésze cheddar sajt reszelve
- 2 zöldhagyma szeletelve
Rövid leírás még egyszer
Vágjuk a baguette-t keresztben 2 cm vastag szeletekre, anélkül hogy teljesen keresztül vágnánk. Keverjük jól össze a vajat, szalonnát, sajtot és a zöldhagymát.
Kenjünk be minden szeletet, ízlés szerinti vastagságban a keverékkel.
Tekerjük be baguettet fóliával és süssük 350 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt el nem olvad.
Szedjük ki, és melegen tálaljuk, és közben szerényen mosolyogjunk.