A legfinomabb körtés recept a hűvös őszi estékre

16 okt. 2015 Góbé

Kedves alma, jó volt veled találkozni, de most egy időre elbúcsúzunk tőled. Ez a körte alapú pite biztosan a család kedvence lesz majd.

 

 

Hozzávalók

  • nyolc nagy darab körte
  • nyolc gombóc vanília fagylalt
  • karamell öntet
  • pite tészta

 

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a körtéket és vágjuk félbe mindet, de a szárát hagyjuk épen. Magozzuk ki a gyümölcsöt és helyezzük egy sütőlapra fejjel lefelé. 
  2. A pite tésztáját - ami lehet fagyasztott és saját készítésű egyaránt - göngyölítsük esztétikusan a körtedarabokra, a felesleges, körte széli részeket pedig vágjuk le egy késsel. 
  3. Süssük egészen addig, míg a tészta aranybarna nem lesz és a körték levet nem kezdenek ereszteni. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni, öntsük nyakon fagylalttal és karamell öntettel.

Jó étvágyat kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek