A legfinomabb körtés recept a hűvös őszi estékre
16 okt. 2015
Góbé
Kedves alma, jó volt veled találkozni, de most egy időre elbúcsúzunk tőled. Ez a körte alapú pite biztosan a család kedvence lesz majd.
Hozzávalók
- nyolc nagy darab körte
- nyolc gombóc vanília fagylalt
- karamell öntet
- pite tészta
Elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a körtéket és vágjuk félbe mindet, de a szárát hagyjuk épen. Magozzuk ki a gyümölcsöt és helyezzük egy sütőlapra fejjel lefelé.
- A pite tésztáját - ami lehet fagyasztott és saját készítésű egyaránt - göngyölítsük esztétikusan a körtedarabokra, a felesleges, körte széli részeket pedig vágjuk le egy késsel.
- Süssük egészen addig, míg a tészta aranybarna nem lesz és a körték levet nem kezdenek ereszteni. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.
- Hagyjuk kicsit kihűlni, öntsük nyakon fagylalttal és karamell öntettel.
Jó étvágyat kívánunk!