A kánikula slágere lehet a hideg cukkini-krémleves
A tikkasztó kánikulában, a nagy melegben mit is ajánlhatnánk mást ebédre – vagy vacsorára -, mint egy könnyű, hideg krémlevest szezonális zöldségből.
Receptünk nemcsak üdítőleg hat, de elkészíteni is egyszerű. A megszokott tejszín helyett azonban joghurtot öntsünk hozzá, úgy még pikánsabb, finomabb lesz. A Nézzük hát cukkini-krémleves „titkait”.
Hozzávalók:
egy nagyobb cukkini (vagy több kicsi), kicsi olivaolaj, egy kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 5 dl zöldséglé, 2 dl joghurt, fűszer ízlés szerint: kapor vagy bazsalikom.
Elkészítése
Pontosan ugyanúgy készül, mint a legtöbb krémleves: az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk a kockára vágott cukkinit. Összeforgatjuk, megsózzuk, majd felöntjük a zöldséglével. Jó 15 percnyi főzés alatt megpuhul a cukkini, hozzáöntjük a joghurtot a fűszert, s összeturmixoljuk az egészet. Tálaláskor locsolhatunk a tetejére egy pici tökmagolajat, de az sem baj, ha éppen nincs otthon. Anélkül is igazán finom. Jó étvágyat hozzá!