80 ezer forintból házat építeni? Igen!

23 ápr. 2015 Administrator

Leleményes teremtés az ember. Az intelligenciánknak köszönhetően fantasztikus dolgokra vagyunk képesek, olyan szerkezeteket, tárgyakat tudunk alkotni, amit ezen a földön más faj nem. Ezt bizonyítja a következő képösszeállítás is, amely egy különleges házikó megépítését mutatja be.

haziko1

Ez a lakás azért nagyszerű, mert természetes, környezetbarát alapanyagokból épül, hiszen a tulajdonos az úgynevezett földzsák építési módszert választotta.

A földzsákokból alkotott otthonok nagyszerűek, hiszen gyorsan elkészíthető és erős szerkezetű építményeket lehet tető alá hozni. Ezt a sajátos technológiát Nader Khalili fejlesztette ki, aki a zsákokba hol az altalaj nyirkos részét, hol durva homokot, vagy sódert, hol pedig vulkanikus eredetű kőréteget tesz bele, így hozva létre egy tartósan erős, akár a földrengéseknek is ellenálló házszerkezetet.

Ez az eljárás amúgy a Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában, de már Európában is népszerű. Ezek a kis házikók viszonylag kevés pénzbe kerülnek.

A felvételeken látható tájföldi földzsák ház mindössze 300 dollárba (80.000 forint) került, nyáron a lakói számára megfelelő, hűs hőmérsékletet biztosít, télen pedig nem engedi be a hideget.

haziko4

haziko5

haziko6

haziko7

haziko8

haziko9

haziko10

haziko11

haziko13

haziko14

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek