Így készít rántott tejbegrízt a gasztroblogger egyetemi oktató
Egyetemi oktató, kétgyermekes édesanya és gasztroblogger. A csíkszeredai György Ottilia fantasztikus ízekkel ismerteti meg olvasóit.
György Ottilia a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karainak oktatója – írja a szekelyhon.ro. A tanárnő e mellett gyermekei nevelésében és az ottisfoz blogban is helytáll, utóbbiban sok gasztrokalandor kedvence. 12 éves Ákos és 9 éves Kende fiai közül utóbbi pontozza az anya főztjeit, és ötleteket is ad számára.
Hétfő és csütörtök az oktatással zajlik, a kedd és a szerda arról szól, hogy készülök az óráimra és közben főzök, fotózom és receptet írok, amíg hazajönnek a gyermekeim az iskolából. Odateszem az ételt főni, és hozzálátok a tanuláshoz, mikor elkészül, lefotózom. Van, aki kávészünetet tart munka közben, számomra a szünetet, a kikapcsolódást az jelenti, hogy lefényképezem az elkészült ételt. Nem tekintem a főzést és a fotózást munkának – mutatja be napi tevékenységét György Ottilia.
A gasztroblogger egyetemi oktatónak egy vezérelve van, amikor otthon főz: olyan ételt készítsen, amit a gyermekei is szívesen elfogyasztanak. Ezek közül blogjáról egy könnyen elkészíthető finomság receptjét ismerhetjük meg.
Rántott tejbegríz
Hozzávalók
1 l tej, 10 evőkanál búzadara, pici só, 2 evőkanál cukor; a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj; a tetejére: fahéjas porcukor.
Elkészítése
A tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Egy szilikonfomába simítjuk ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotók: Facebook