És nem, a tortát sem szakszerűen szeleteltük idáig

30 okt. 2015 Vaskor Máté

Ugye te is háromszögben vágod? Rossz hírünk van, rosszul csinálod.

 

Azzal a ténnyel kellett szembesülnünk a minap, hogy egész életünkben rosszul tálaltuk a tortáinkat. Viszont van egy praktika, amit érdemes megjegyezni a következő szülinapi bulira.

 

A háromszög alakú nem a tudományos módja a torta felszeletelésének. Alex Bellos író, matematikus rávilágít egy új módszerre, ami segít a maradékot hosszabb ideig frissen tartani - írja Delish.

 

Bellos videójában egy levelet idéz, amit a Nature, azaz a Természet magazin szerkesztője kapott még 1906. decemberében.

 

A százéves jegyzetben és annak illusztrációiban az ötletgazda középen (!) szeli fel a tortát, a kapott téglalapot pedig kiveszi a süteményből - ez lesz a születésnaposé.

 

Ez lehetővé teszi, hogy kétszer félbe vágjuk a tortát, így négy negyedet kapunk. Ezt követően ismételten hosszában kell elszelni az édességet, egyszer az egyik, egyszer a másik felén, hogy attraktív szeleteket kapjunk.

 

A videót érdemes 2 percig előtekerni, onnantól jön a trükk bemutatása. Pontosabban ahogy a szerző mondja, ez nem trükk, hanem torta etikett.

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek