És nem, a tortát sem szakszerűen szeleteltük idáig
Ugye te is háromszögben vágod? Rossz hírünk van, rosszul csinálod.
Azzal a ténnyel kellett szembesülnünk a minap, hogy egész életünkben rosszul tálaltuk a tortáinkat. Viszont van egy praktika, amit érdemes megjegyezni a következő szülinapi bulira.
A háromszög alakú nem a tudományos módja a torta felszeletelésének. Alex Bellos író, matematikus rávilágít egy új módszerre, ami segít a maradékot hosszabb ideig frissen tartani - írja Delish.
Bellos videójában egy levelet idéz, amit a Nature, azaz a Természet magazin szerkesztője kapott még 1906. decemberében.
A százéves jegyzetben és annak illusztrációiban az ötletgazda középen (!) szeli fel a tortát, a kapott téglalapot pedig kiveszi a süteményből - ez lesz a születésnaposé.
Ez lehetővé teszi, hogy kétszer félbe vágjuk a tortát, így négy negyedet kapunk. Ezt követően ismételten hosszában kell elszelni az édességet, egyszer az egyik, egyszer a másik felén, hogy attraktív szeleteket kapjunk.
A videót érdemes 2 percig előtekerni, onnantól jön a trükk bemutatása. Pontosabban ahogy a szerző mondja, ez nem trükk, hanem torta etikett.