Szülinapi torta és marhapörkölt a hévízi termelői piacon
Füstölt fokhagyma, illatos fűszerek, friss, helyben vagy környéken termelt zöldségek, gyümölcsök, zamatos lekvárok, különleges sajtok, kézműves termékek.
Ez csak néhány, amit a hévízi termelői piac árusai kínálnak már négy éve. A termelők, kézművesek a napokban megünnepelték a népszerű árusítóhely "születésnapját".
30 kiló húsból és természetesen a helyben árult alapanyagból készült Bakonyi marhapörkölt vargányával, sütemények és természetesen születésnapi torta.
Ez volt a piac születésnapi rendezvényének ételkínálata a jubileumon.
A helyiek, a városba érkező magyar és külföldi vendégek körében hamar népszerűvé vált piac négy éve várja a vásárlókat.
– Mikor megnyitottunk, hatan kínálták termékeit, mostanáig pedig már több, mint nyolcszáz árus fordult meg itt. A piac egyrészt lehetőséget ad arra, hogy a környékbeliek – bár az ország más részéről is érkeznek gyakran árusok – tudják hol eladni árujukat, másrészt beszerzési hely mindazoknak, akik
egészséges, helyi termékeket, különlegességeket szeretnének vásárolni. Turisztikai szempontból is jelentőssé vált,
sok, a településre érkező vendég látogat el ide és vásárol itt. Mindezeken túlmutatóan az is nagyon fontos, hogy közösségek kovácsolódtak az évek folyamán: vevők és eladók között, és nem utolsó sorban az árusok között is – nagy családként várjuk a vásárlókat – mondta Benkő Lajos, a hévízi termelői piac alapítója és piacfelügyelője.
A piac hetente három alkalommal tart nyitva: kedden és szombaton délelőtt, csütörtökön délután várják a vásárlókat a Nagyparkoló melletti területen.