Népszerűsítik Közép-Békés helyi értékeit
A Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás turistáknak, éttermeknek és konyháknak szánja nemrégiben megjelent ingyenes tájékoztatóját.
Közép-Békési Helyi Termékek címmel hiánypótló kiadványt készített a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás. A turistáknak, éttermeknek és konyháknak szóló ingyenes tájékoztató Békés, Békéscsaba és Gyula helyi értékeit mutatja be.
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázati felhívására készült 24 oldalas kiadvány tájékoztatást nyújt a térségben termelt zöldségekről, gyümölcsökről, a legfinomabb méz- és lekvárspecialitásokról, valamint egyéb helyi különlegességről. Emellett olvashatunk benne a Békés megyei mesterek rendkívüli kézműves alkotásairól is.
A kiadványban olyan gyulai, illetve Gyulához köthető termelők, egyesületek, manufaktúrák és népművészek mutatkoznak be, mint Bordás Zoltán zöldségtermelő, Czápos Péter dinnyetermelő, a Gyulai Kertészek és Zöldségtermelők Szövetsége, Pikó Tamás csírász, a Gyulai Méz Méhészet, az Újhelyi Méhészet, a Viharsarki Lekvárium, a Tanyavilágban Élők Egyesülete, a Zsarnóczay és Fivére Sütőipari és Kereskedelmi Kft., a Körös-Maros Biofarm Kft., a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete, Veres András családi gazdasága, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Cadeau Bonbon Manufaktúra, Széll János fafaragó, Faragó Ágota fazekas, valamint a Kreatív Varroda Szövetkezet. Ezen kívül találhatunk benne tájékoztató anyagot Hajdú Ferenc és Árgyelán Mihályné darált paprikakrémjéről, illetve a Gyulahús Kft. által készített gyulai kispáros kolbászról is.
A tájékoztató Békés, Békéscsaba és Gyula Tourinform irodáiban, szállodáiban és éttermeiben, valamint Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban szerezhető be.