Magyarország Tortája 2015: a négy döntős
Igen erős mezőny indult idén a Magyarország Tortája címért. A szakmai zsűri nehezen döntött a továbbjutókról.
Annyira nehéz volt a döntés, hogy az eredetileg tervezett három továbbjutó torta mellé egy negyediket is beszavaztak a döntőbe.
Ismerjétek hát meg a négy döntőst:
Fűszeres málna torta – Damniczki Balázs, Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár
Öt különböző textúrából álló finomság, melyben mandulás felverten fekszenek a málna mousse, a fahéjas ganache és a streuzel (mandulás ropogós) rétegek.
És hogy mitől fűszeres? A legfelső réteg egy málnás és szegedi édesnemes pirospaprikás tükör!
Hortobágyi Naplemente torta – Bacskó Szilárd, Eleven Cukrászat, Balatonkenese
„Müzli” tésztán – melyben karamellizált cukorban répa, alma, kókusz, dió, citromhéj, dió és fahéj ötvöződnek – ízletes meggykrém, citromkrém és meggyöntet rétegződik.
Palóc-nemes karamelltorta meggyel és mogyoróval – Szó Gellért, Kézműves Cukrászda, Salgótarján
Meggysziruppal meglocsolt és karamellizált mogyoróval készült képviselő felverten meggykrém és karamell mousse sorakoznak, karamellel áthúzva.
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás mogyorótorta – Szó Gellért, Kézműves Cukrászda, Salgótarján
A karamellizált mogyoróval készült mandulás felvertet ezúttal pannonhalmi sárgabarack pálinkás sziruppal locsolta meg a mester, erre kakaóvajas sárgabarack krémet tett, majd újabb mandulás felvertre mogyorós tejcsokoládé mousse-t öntött és végül karamellel áthúzta.
Ugye, hogy nehéz dolga volt a zsűrinek? Ti melyiknek szurkoltok?
Nem kell már sokáig várnotok, augusztusban kiderül, melyik csoda lesz idén Magyarország Tortája!