Magyar élelmiszerek Párizsban
Párizsban, a világ egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításán minőségi termékekkel ismét bemutatkozik Magyarország élelmiszeripara.
A SIAL (Salon International de l'Agroalimentaire) rendezvényen a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága összesen 259 négyzetméternyi területen, 28 kiállító termékeivel jelenik meg október 19. és 23. között.
A kétévente megrendezett szakkiállítás a francia piac mellett a világ teljes élelmiszerexport-piacáról is szól. A szakkiállítás az idén a fogyasztói trendek szerinti sikertermékekre és újdonságokra fókuszál, több mint 6300 kiállítóval, a világ mintegy 200 országát bevonva.
A magyar közösségi bemutató három helyszínen található: a legnagyobb, általános tematikájú standon a delikátesz és kézműves magyar termékek mellett többféle méz, édesipari termékek, magvak, sajtok, pulyka- és húskészítmények, zöldség-gyümölcs konzervek, ételízesítők, bébiételek, alkoholos italok, prémium minőségű ásványvíz és az egészséges életmódba illeszthető termékek lesznek kiállítva, de még tofu készítmények is szerepelnek a kínálatban. Az érdeklődőket a kóstoltatás mellett új, francia nyelvű gasztronómiai kiadvánnyal is várják. A fagyasztott élelmiszerek szekciójában négy gyártó állít ki fogyasztásra kész és tovább feldolgozandó mélyhűtött termékeket.
A Földművelésügyi Minisztérium széles körű marketingprogrammal támogatja a magyar sertéshús- és húskészítmények piacra jutását, aminek keretében három magyar hús- és húskészítmény-exportőr jutott bemutatkozási lehetőséghez a SIAL hús szekciójában.
A legutóbbi rendezvényen, 2012-ben több mint 100 ország mintegy 6000 kiállítója mutatkozott be, ezek 84 százaléka külföldi volt. A 150 258 látogató 63 százaléka érkezett külföldről – írta az MTI.