Lesz újra kézműves szanki konyakmeggy
Első olvasatra is üdvözlendő: újraélesztik Szankon az ötven évvel ezelőtt, a brüsszeli világkiállításon díjat nyert kézműves konyakmeggy készítést.
A régi üzemben mindenkinek megvolt a maga stílusa, ránézésre meg lehetett mondani, hogy melyik konyakmeggyet ki készítette. A kézműves konyakmeggy most is valódi csokoládéból készül, és ellentétben a gépi készítésűvel nem apró szemű cigánymeggyet, hanem az újfehértói fürtös fajtát használják hozzá. A szezon idején a meggyet 72 százalékos alkoholba teszik el, s csak a felhasználás előtt magozzák ki.
A szanki manufaktúra még kezdeti stádiumban van, naponta harminc kilogrammot, 2500 szemet gyártanak. Szeptember 28-án tartottak egy rendezvényt, ahol a látogatók először találkozhattak a termékkel. Akkora volt a sikere, hogy akár ládaszámra el tudnák adni nem csak az üzletből, hanem közvetlenül az üzemből is. A környéken ugyanis mindenki ismerte a régi, kézzel készült konyakos meggyet, s akár karácsonyra vagy névnapra kedvelt ajándék volt.
A cég most dolgozza ki a kereskedelmi tevékenységet, alakul a csomagolás, az értékesítési csatornák, de már most nagyon sokan érdeklődnek.
Forrás: hirado.hu