Így grillezhetünk egy agyag virágcserépben
Mert az általános grillsütőnk nem fér bele a piknikkosarunkba.
Ha kirándulni megyünk, többnyire előre elkészítjük az ételünket és úgy csomagoljuk, hogy friss maradjon. És ha nincs rá a helyszínen lehetőség, nincs grillezett hús, zöldség sem az asztalon.
Hála azonban egy remek ötletnek, akár mi is összeszkábálhatunk egy hordozható grillsütőt, és még pénzbe sem nagyon kerül.
1. Keressünk egy agyag virágcserepet. Az sem baj, ha már használtuk, de jól tisztítsuk meg a szennyeződésektől.
2. Helyezzünk a tetejére egy fém hálót, és a lehető legpontosabban vágjuk méretre. Tegyük félre későbbre.
3. Fedjük le a belsejét alumínium fóliával, ügyelve arra, hogy a cserép alján lévő lyukakat is borítsa be.
4. Öntsünk rá faszenet.
5. Gyújtsuk be a faszenet, majd tegyük rá a fém hálót. 10 perc kell, mire átmelegszik.
6. Süssünk!
Ha tetszik az ötlet, oszd meg másokkal is!